Rotterdamse Oogst


Gisteren was de allereerste Rotterdamse Oogstmarkt van dit seizoen. We waren nieuwsgierig hoe het zou gaan. Zo vroeg in het seizoen, op een plek waar normaal geen markten zijn (in het museumpark, tegenover het Nai), een andere formule (geen festival maar een “gewone”markt),  het was even afwachten. Het weer werkte in ieder geval goed mee, niet te koud, geen wind, zelfs af en toe een klein zonnetje, voor deze tijd van het jaar kon het bijna niet beter.

En het werd druk! Al voor 11.00 uur begonnen de mensen over de nog in opbouw zijnde markt te dwalen. Twee kramen naast mij stond het Vlaamsch Broodhuys en daar liep het gelijk storm. Ook bij ons begon het gelijk goed. We hadden deze keer behalve Cupcakes ook Cake Pops, Bananenbrood en Chocolate-Chip Cookies. Ons bananenbrood is een echte hit gebleken, het was in no-time uitverkocht, we hebben heel wat mensen teleur moeten stellen die voor een tweede, derde of zelfs vierde plak kwamen. Ook de Cake Pops waren snel uitverkocht, maar ja, die zijn ook zo mooi en feestelijk, daar houden niet alleen kleine kinderen van. Uiteindelijk waren we ruim voor het einde van de markt alles kwijt en konden dus lekker vroeg naar huis.

Het was een hele geslaagde markt,  de volgende keer zijn we er ook weer bij. Zelfde locatie, zelfde tijd, waarschijnlijk nog beter weer en hopelijk weer net zoveel of meer publiek als deze keer.

Maar dan zullen we veel meer bananenbrood en Cake Pops meenemen zodat we niemand meer teleur hoeven te stellen.